Over ons

We houden van merken met een verhaal en van producten waarvan we weten waar ze vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. Welke mensen zitten erachter en wat drijft hen? Daardoor krijgt het product in onze ogen een ziel en zo zijn we verliefd geworden op alle merken die we verkopen.

Het idee van On the right foot is geboren toen we in contact kwamen met de mensen achter het merk Komrads. Zij maken namelijk sneakers van appelleer. Toen we het verhaal hierachter lazen en ook zagen dat een sustainable en in dit geval ook nog vegan product prima samengaat met een moderne lifestyle, zijn we op zoek gegaan naar spullen en makers die bij een duurzame lifestyle passen.

We eten vegetarisch, zijn parttime veganist en zijn gek op dieren, vooral als ze zo natuurlijk mogelijk kunnen leven. Af en toe voelen we ons wel een beetje schuldig. Onze lifestyle is namelijk nog niet altijd 100% sustainable. Vandaar onze naam “On the right foot” wat zoiets betekent als: we zijn op de goede weg. Een positieve aanmoediging om steeds vaker te kiezen voor een duurzaam alternatief. En dat wordt steeds gemakkelijker omdat er steeds meer producten komen die ook passen bij onze lifestyle.

Over Donna en Pauline 

Donna studeerde innovatiemanagement. De stap om gelijk na haar studie voor zichzelf te beginnen was snel gemaakt. Tijdens haar studie werkte ze voor bedrijven waar sustainability en social impact centraal stonden. Dat trok haar erg aan. Ook de bedrijfsprocessen zelf vind ze interessant en de manier waarop je kunt blijven innoveren en nadenken over de toekomst. Van productontwikkeling tot verkoop tot impact. Eigenlijk is zo het zaadje geplant om zelf ondernemer te worden. “On the right foot” is een beginpunt. Een ingeslagen weg waar ze al haar ideeën in kwijt kan.

Pauline stond 15 jaar aan het roer van het lifestyle merk Handed By. Eerlijk zaken doen, langdurige samenwerkingen en nadenken over hergebruik van materialen staan bij haar hoog in het vaandel. Na de verkoop van Handed By brak de vluchtelingencrisis uit en is ze begonnen met het project WESS (werk & studie voor Statushouders). Door haar vele contacten in het bedrijfsleven heeft ze vele statushouders naar werk en studie kunnen begeleiden. Het is fijn om te kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst van nieuwe Nederlanders. Dit werk gaat door, maar het kriebelde toch ook wel weer om iets nieuws te beginnen en dan ook nog met haar eigen dochter.

 

Deze website gebruikt cookies om je de beste shopervaring te bieden. Door de site te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Meer weten
Akoord