A step forward in sustainable shopping

On the right foot is een webshop voor iedereen die bewuster wil leven. Je vindt hier vegan sneakers gemaakt van appelleer, sokken en duurzame lifestyle producten. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. De merken en makers willen een zo klein mogelijke ‘footprint’ achterlaten en zo hun steentje bijdragen aan een betere wereld.

Klimaatverandering, plastic soup, een vegan lifestyle en de ecologische voetafdruk, het komt dagelijks voorbij. Je wilt bewuster leven en kopen, maar waar moet je beginnen ofwel, how to get off on the right foot? Is het stoppen met het gebruik van een single use plastic tas voor je boodschappen bijvoorbeeld al voldoende, of kun je beter helemaal geen plastics meer gebruiken? En hoe zit het precies met een vegan lifestyle. Stap je dan over op een 100% plantaardig leven of vind je dat een 2e hands lederen jas ook door de beugel kan. 

Wij geloven dat elke keuze die bijdraagt aan duurzaamheid en minder gebruik van dierlijke materialen een stap in de goede richting is. Het kan altijd meer en beter maar met de producten die wij voor jou hebben geselecteerd ben je al aardig op weg. We vermelden bij alle producten die we verkopen de duurzame kenmerken die wij belangrijk vinden bij dit product en waarom wij vinden dat het een goed alternatief is.

Oh ja, je hoeft geen activist te zijn om duurzame of bijvoorbeeld vegan producten te kopen. Door bewuster te kopen draag je wel bij aan een betere gezondheid van jezelf, het milieu en de dieren. Als dat geen win-win is.

Wij willen mensen vooral aanmoedigen om bij het kopen van nieuwe spullen voor een duurzamer alternatief te kiezen. Nou is duurzaamheid best een breed begrip. Daarom hebben wij duurzaamheid opgedeeld in duurzaamheidspijlers. Aan hoe meer pijlers een merk voldoet, hoe groter de kans is dat je hun spullen terugvindt in onze shop. De merken die wij verkopen voldoen aan minimaal 5 duurzaamheidspijlers.

 

Deze website gebruikt cookies om je de beste shopervaring te bieden. Door de site te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Meer weten
Akoord