What about Duurzaamheid

Met de webshop On the right foot willen wij mensen vooral aanmoedigen om bij het kopen van nieuwe spullen voor een duurzamer alternatief te kiezen. Nou is dat best een breed begrip. Daarom hebben wij duurzaamheid opgedeeld in duurzaamheidspijlers. Aan des te meer pijlers een merk voldoet, hoe groter de kans is dat je hun spullen terugvindt in onze shop. De merken die wij verkopen voldoen aan minimaal 5 duurzaamheidspijlers. Het gaat er daarbij om dat er over duurzaamheid wordt nagedacht in de hele keten. Van productie tot vervoer, van verpakking tot grondstof, van kwaliteit tot samenwerking. Ofwel een zo groen mogelijke footprint.
Op de merkenpagina in de shop vind je per merk terug aan welke duurzaamheidspijlers ze voldoen door middel van onderstaande wereldbolletjes
 

Wat zijn onze duurzaamheidspijlers en waar staan ze voor.

Herkomst

Waar wordt een product gemaakt en waar komen de grondstoffen vandaan. Dat betekent minder vervoersbewegingen en dat is winst voor het milieu.

Fairtrade

Duurzame relaties, reële betaling, goede werkomstandigheden en waar mogelijk een gegarandeerd inkomen. Dat is voor ons fairtrade. Het creëren van een win win in de hele keten. 

Kwaliteit

De wegwerpmaatschappij is wat ons betreft passé. Kies liever een kwalitatief hoogwaardig of een geconcentreerd product zodat je er lang mee kunt doen en het er mooi uit blijft zien. 

Vegan

De dieren industrie is heel erg vervuilend en zorgt voor een enorme CO2 uitstoot. Daarbij is er bij dierlijke producten geen sprake van een win win in de hele keten. In ieder geval zeker niet voor de dieren zelf. 

Biologisch

Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch modificatie. Door biologische landbouw blijft het ecologisch evenwicht behouden waardoor er een hogere biodiversiteit nagestreefd kan worden.

Herbruikbaarheid

Niets menselijks is ons vreemd. We vinden het nou eenmaal leuk om nieuwe spullen aan te schaffen. Consuminderen is natuurlijk het beste maar als je iets koopt zorg er dan in ieder geval voor dat je het later kunt hergebruiken en een nieuw leven kunt geven. 

Verpakking

De verpakking van een product wordt vaak weggegooid. Dat hoeft niet altijd. je kunt de verpakking ook hergebruiken, composteren of anders recyclen. Producten die duurzaam zijn verpakt hebben bij ons een pré. 

Recycling

Recyclen is het hergebruiken van het materiaal waarvan het product is gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij glas, plastic en papier gebeurt. Ook kan het product zelf al van gerecycled materiaal gemaakt zijn. 

Do Good feel good

Naast het feit dat alle producten aan fairtrade voorwaarden moeten voldoen streven wij ernaar om duurzame relaties op te bouwen waarbij persoonlijk contact, hetzelfde doel nastreven en een gelijkwaardige samenwerking voorop staat. Dat geldt ook voor onze relatie met u als klant. Wij willen zeker weten of u blij bent met uw aankopen en onze service.

 duurzaamheidspijlers
Deze website gebruikt cookies om je de beste shopervaring te bieden. Door de site te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Meer weten
Akoord