4 vragen aan Handed By

Handed By is al 25 jaar het leidende merk in handgevlochten manden en tassen gemaakt van gerecycled plastic. De collecties worden in Nederland ontworpen en gemaakt in China en Vietnam. De productiemedewerkers in Azië worden door Handed By op handen gedragen. Social Return on Investment zit bij Handed By dan ook in het DNA. 

Noor van Handed By geeft je vandaag een kijkje in de productie en legt uit wat er zo bijzonder is aan de langdurige samenwerkingen die ze in Azië hebben opgebouwd.

Handedby gevlochten shoppersHandedby handgevlochten

Als je aan productie in Azie denkt zien we al snel een grote massale fabriek met duizenden mensen voor ons. Hoe zit dat bij Handed By?

Handed By werkt alleen samen met lokale, kleine (hand)werkgroepen. Vaak zijn dit boeren die na het werk op het land, thuis manden of tassen vlechten voor Handed By. Geen grote fabrieken dus maar lekker in de tuin op de veranda. Hierdoor heeft het gezin extra inkomsten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Waarom zijn het voornamelijk vrouwen die de manden en tassen vlechten?

De vrouwen werken op het land en zorgen voor het gezin. Door thuis te vlechten kunnen zij ook  op hun kinderen passen. We signaleren wel steeds meer vlechtende mannen. Ze zetten hun trots opzij en vlechten mee. Hiermee verdient het gezin extra, wat bijvoorbeeld besteed kan worden aan schoolkosten van hun (klein)kinderen. 

Hoe weten jullie zeker dat er geen kinderarbeid plaatsvindt?

We bezoeken de vlechters vaak thuis, in hun eigen omgeving. Dat wordt altijd zeer op prijs gesteld. We bespreken met de gezinnen hoe het gaat. We ervaren dat het verdiende geld gebruikt wordt voor de opleidingen van hun kinderen. Bij elk bezoek zie je vooruitgang. Kinderen werken niet mee op het land maar gaan naar school of doen een beroepsopleiding. We kijken ernaar uit ze snel weer te mogen ontmoeten na Corona.

Er is steeds meer bewustwording om producten te kopen die dichtbij worden gemaakt. Zouden jullie ook in Europa kunnen produceren?

Handed By producten worden met de hand gevlochten volgens eeuwenoude traditionele Aziatische vlechttechnieken. Europa heeft deze kennis niet. Bovendien hebben inmiddels 300 gezinnen vaste inkomsten door hun vlechtwerk voor Handed By. We hebben al zulke lange en duurzame relaties met hen, dat willen we niet kwijt. Ook dat is duurzaamheid.
Deze website gebruikt cookies om je de beste shopervaring te bieden. Door de site te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Meer weten
Akoord